Noord-Oost Friesland

De prachtige omgeving

In de omgeving van Twijzel zijn talloze leuke uitstapjes te doen. Wij laten u zien wat onze bezoekers hoog op hun lijstje hadden staan. Bij aankomst op de camping ontvangt u van ons een mooi magazine met te bezoeken activiteiten en evenementen. Ook staan er enkele wandelingen in beschreven.

Populaire bestemmingen

Natuurgebied 'It Bûtenfjild'

In dit natuurgebied nabij Veenwouden is het prachtig wandelen en fietsen. Dit gebied is ook te verkennen per elektrische sloep die te huur worden aangeboden in en nabij dit natuurgebied.

Fietsroutes

Via www.fietseropuit.nl kunt u zelf prachtige routes uitstippelen. Wij hebben alvast enkele routes voor u gemaakt: 28 km , 45 km.

Wandelroutes

Op de camping liggen er in de centrale ruimte meer wandelroutes voor de nabije omgeving. Deze wandelroutes zijn te vinden via Groene Wissels op de wandelzoekpaginaStreekpad Noardlike Fryske Wâlden en Historische wandelpaden.

Plaatsen

Leeuwarden (21,4 km)

Waar onze gasten ook lovend over zijn is de stadswandeling in Leeuwarden. Dit is één van de leukste manieren om de stad te leren kennen.

Dokkum (17,9 km)

Dokkum is een prachtig historisch stadje met een goed bewaard gebleven centrum. Het staat bekend om zijn mooie grachten, oude gebouwen en gezellige sfeer. Je kunt er ook de Bonifatiuskapel en het Admiraliteitsmuseum bezoeken.

Earnewâld (20 km)

Earnewâld staat bekend om zijn mooie wandel- en fietspaden die je door de natuurlijke schoonheid van het gebied leiden. Je kunt genieten van rustige wandelingen langs de oevers van meren en kanalen, of fietstochten maken door pittoreske dorpjes en weidse landschappen

Natuurgebieden

Lauwersoog (25 km)

Waar onze gasten lovend over zijn is het Lauwersoog gebied. Hier kunt u het Lauwersmeer bezoeken of het Lauwersoogbos, een prachtige bestemming voor een dagje uit met diverse wandel- en fietspaden langs de oevers van het meer en door het omliggende natuurgebied.

Nationaal Park De Alde Feanen (20 km)

Dit prachtige natuurgebied ligt niet ver van Twijzel en is een uitgestrekt moerasgebied met meren, veengebieden, rietvelden en graslanden. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en biedt ook mogelijkheden voor wandelen, fietsen en varen.

Friese meren (9,2 km)

Friesland staat bekend om zijn vele meren en waterwegen, waaronder het Burgumer Mar, dat zich in de buurt van Twijzel bevindt. Deze meren bieden mogelijkheden voor zeilen, kanoën, vissen en zwemmen.

Musea

Klompenmuseum en Scherjon’s Klompenmakerij Noardburgum (6,8 km)

Ontdek de geschiedenis van de klomp in het Klompenmuseum Noardburgum, maak kennis met het ambachtelijke vakmanschap en creëer uw eigen unieke paar klompen tijdens een workshop. Een prachtige ervaring voor jong en oud.

Fries scheepvaartmuseum:
(40 km)

Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort van Sneek. In het Fries Scheepvaart Museum ontdekt u de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek. 

Fries museum Leeuwarden
(23 km)

In het Fries Museum ontdekt u de geschiedenis van Friesland en de persoonlijke verhalen van de mens. Waaronder het verhaal over de grootste Friese vrijheidsstrijder  “Grutte Pier” en over het “Friese verzet” in de Tweede Wereldoorlog.

Overige uitjes

Spitkeet Harkema (7,1 km)

Bij Spitkeet Harkema neemt u een fascinerende reis terug in de tijd van het leven van de armste inwoners van de streek, de veenarbeiders. Ontdek hoe deze hardwerkende gemeenschap leefde, werkte en overleefde in authentieke turf barakken en hutten.

Theeschenkerij de Útspanning (16,3 km)

Bij Theeschenkerij de Útspanning bent u aan het juiste adres voor diverse workshops en arrangementen. Ontspan in de bloementuin onder het genot van een lekker kopje thee of koffie met bijvoorbeeld een zelfgebakken appeltaart.

Paviljoen de Leyen (13,4 km)

Paviljoen de Leyen – Een gezellige uitgaansgelegenheid waar u kunt genieten van een heerlijk terras en een strand waar u kunt zwemmen en wandelen tijdens mooi weer.

Uit eten en meer...

China Garden (3,7 km)

Een zeer populair en heerlijk chinees open buffet waar u kunt genieten van de all-in-keuken met gerechten uit verschillende landen. Afhaal is ook mogelijk.

Old Dutch (4,6 km)

Het buffetrestaurant in Friesland voor familie, groepen of gewoon lekker met zijn tweeën. Een zeer uitgebreid lopend buffet, waar u kunt genieten van heerlijk vlees en visgerechten van de grill of bakplaat.

Supermarkten en bakker
( ± 4 km)

Rondom Twijzel zijn er meerdere supermarkten aanwezig. Zo is er in Buitenpost (3 km)  de Coop, Lidl en Plus. Maar ook in Kollum (8 km) , Westereen (6 km) en Kollumerzwaag (4,7 km)  zijn supermarkten aanwezig. Zo is er in de westereen een heerlijke bakker aanwezig: Bakkerij Schotanus (3,6 km)

Voor Jong en Oud

Aquazoo Friesland (11 km)

Aquazoo Friesland is een dierentuin in Leeuwarden, waar u naast krokodillen, tijgers en aapjes ook ijsberen kunt bekijken en meer… Een zeer populaire activiteit voor jong en oud.

Speelpark Sanjesfertier (2,7 km)

Een leuk en populair uitje waar de kinderen en kleinkinderen de hele dag kunnen spelen en klauteren op de indoor speeltoestellen. Goede zitplaatsen voor de ouderen aanwezig.

Blotevoetenpad (13,7 km)

Beleef de avontuurlijke reis in Friesland, op blote voeten! Een leuke en avontuurlijke activiteit voor jong en oud.

Evenementen in Friesland

Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over de nieuwste en leukste aanbiedingen.